Vprašanja, ki se jih boji vprašati vsak moški

Vprašanja, ki se jih boji vprašati vsak moški

2019-06-15 Off By Jože

Za mnoge moške je odhod k zdravniku zadnja možnost. Ko pa se moški končno odločijo iti k zdravniku, se bojijo postavljati vprašanja, za katera menijo, da so neprijetna. Zdravje je pomembnejše od ponosa, toda če se bojite vprašati nekaj teh nerodnih vprašanj, je tukaj nekaj odgovorov, ki jih morda iščete:

Vprašanja, ki jih je moškim zelo težko postavljati:

 1. Ali vsi moški doživljajo erektilno disfunkcijo?

Nezmožnost erekcije je lahko neprijetna, vendar je pogostejša, kot verjame večina moških in se dogaja moškim vseh starosti. Približno deset odstotkov moških ima erektilno disfunkcijo (ED). Če se ED zgodi le občasno, to verjetno ni resen problem. Erektilno disfunkcijo lahko povzročijo različni dejavniki, vključno z uživanjem drog, alkoholom ali anksioznostjo.

Internist nam je glede tega povedal: »Mnogi moški doživljajo erektilno disfunkcijo v določenem času svojega življenja. Ena študija velike skupine moških kaže, da ima osem odstotkov moških, starih od 20 do 30 let erektilno disfunkcijo, erektilno disfunkcijo pa ima več kot 50 odstotkov moških, starih od 70 do 75 let. Poleg tega je med 18. in 59. Letom staristi 31 odstotkov moških v določenem času poročalo o spolni motnji. ED je bolezen krvnih žil in pogosto opozorilni znak za druge težave s krvnimi žilami, kot so bolezni srca. Veliko tveganj za bolezni srca – kajenje, visok krvni tlak, visok holesterol, debelost in sladkorna bolezen – povzroči erektilno disfunkcijo. Tukaj je erektilna disfunkcija primarni vzrok. Obstajajo zdravila, ki delujejo proti erektilni disfunkciji. Iskanje in spreminjanje načina življenja lahko prav tako pripomore k izboljšanju erektilne disfunkcije (to so naprimer tablete kamagra iz Hrvaške) «

 1. Ali je zaprtost nekaj, kar me mora skrbeti?

Na splošno, zaprtost ni nekaj, za kar bi bilo treba skrbeti. Zaprtost lahko povzročijo različne stvari, med drugimi:

 • Zdravila
 • Premalo športa
 • Nezdrava prehrana
 • Pomanjkanje vnosa tekočine

Uravnotežena prehrana, telesna vadba, pitje dovoljšne količine tekočin in posvetovanje z vašim zdravnikom glede uporabe zdravil, lahko izboljšajo zaprtje.

Kronična zaprtost pa je lahko znak resnejših zdravstvenih težav. Ameriško združenje za raka opozarja, da je sprememba v “straniščnih” navadah, ki traja dlje kot nekaj dni, lahko simptom raka debelega črevesa in danke. Hipertireoidizem ali prekomerno delovanje ščitnice lahko povzroči zaprtje, ker to stanje upočasni normalne procese v telesu. Depresija prav tako upočasni delovanje telesa, kar lahko negativno vpliva tudi na črevesje in povzroči zaprtje.

 1. Zakaj je kri v mojem urinu?

Težave pri uriniranju, pekoč občutek, bolečina ali kri v urinu so lahko znaki različnih stanj.

 • Okužbe. Kri v urinu je lahko znak različnih vrst okužb. Okužba mehurja se lahko pojavi pri moških in je posledica povečane prostate, ledvičnih kamnov ali zoženja sečnice. Okužbe sečil so še eden od vzrokov krvi v urinu. Okužbe sečil povzročajo bakterije, ki vstopajo v telo skozi sečnico in bakterije in se razmnožujejo v mehurju.
 • Nekaj ​​resnejšega. Kri v urinu mora biti VEDNO rdeča zastava za moške. Lahko je zgodnji znak raka sečnega mehurja ali morda raka prostate v naprednejši fazi. Težave z uriniranjem ali pogostim uriniranjem so lahko prav tako znak raka na prostati. Kri v človeškem urinu je lahko tudi kazalec bolezni ledvic.

Tudi če se kri enkrat pojavi v urinu, se takoj posvetujte s svojim zdravnikom, da čimprej odkrijete vzrok.

 1. Moja lasna linija se “umika”, kaj lahko storim?

Pri moških ni nič nenavadnega, da s starostjo začnejo izgubljatu lase. Moška plešavost je povezana z moškimi spolnimi hormoni in geni. Moški lasje se bodo začeli rečiti po liniji las. Lasje bodo sčasoma postali tanjši in krajši. To ne pomeni, da mora moški sedeti in samo gledati, kako ima vsak dan manj las! Proti plešavosti se lahko namreč sprejmejo različni ukrepi. Obstajajo tri možnosti zdravljenja za umirjanje izgube las: minoksidil, finasterid in presaditev las.

 • Ta oblika zdravljenja je bolj znana kot Rogaine. Rogaine upočasni izpadanje las in nekaterim moškim pomaga pri rasti novih las. Če moški prekine uporabo minoksidila, se bo izpadanje las vrnilo.
 • To zdravljenje je v obliki tabletk. Finasterid moti nastajanje oblike testosterona, kar je povezano z plešavostjo. To bo upočasnilo napredovanje izpadanja las in je nekoliko bolj učinkovito kot minoksidil. Če oseba preneha uporabljati finasterid, se izguba las vrne.
 • Presaditev las. Pri hudi obliki plešavosti je je presaditev las odlična možnost. Lase zdravnikijemljejo iz območja debele rasti in kirurško namestijo na plešasto področje lasišča. Presaditev las ponavadi povzroči ponovno rast las.